Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 21 maart

Ga weg van Mij, vervloekten, in het eeuwige vuur, dat voor de duivel en zijn engelen bestemd is.
Mattheüs 25 vers 41

Vroeger werden tal van vergrijpen met de dood bestraft. Koning Willem III schafte in 1870 de doodstraf in Nederland af. Tijdens de Tweede Wereldoorlog voerde de regering in ballingschap de straf weer in om te voorkomen dat het volk het recht in eigen hand zou nemen. Na de oorlog kwamen 39 landverraders voor een vuurpeloton te staan. Op 21 maart 1952 de laatste twee: Wilhelm Artur Albrecht en Andries Pieters. Sinds 1983 mag de straf volgens de grondwet niet meer worden opgelegd.

God is heilig. Hij zei tegen Adam en Eva: als zij van de verboden vrucht zouden eten, moesten ze sterven. ‘Wat stelde die ‘misdaad’ nu voor?’, denkt iemand misschien. Het gaat erom: Adam was ongehoorzaam. Dat kan God niet dulden.

Daarom zal ieder die niet voor Hem buigt, belanden in die eeuwige vuurzee. Eigenlijk is die voor de duivel en de demonen gemaakt, maar alle mensen die zich tegen God keren, zullen daar ook moeten zijn. Alle mensen wordt de kans aangeboden om daaraan te ontkomen, door te geloven in het kruis van de Heere Jezus!

 

Het dagboek bestellen?