Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 20 juni

Veel meer dan zullen wij, nu wij gerechtvaardigd zijn door Zijn bloed, door Hem behouden worden van de toorn.
Romeinen 5 vers 9

Op 20 juni 2020 gebeurde een niet-alledaags ongeluk. Twee jongemannen hadden in Zevenaar een winkelwagen achter een auto gebonden. De één stapte in de auto en trok het wagentje voort, de ander stond in de winkelkar. Dat ging natuurlijk niet goed. De man viel eruit, raakte zwaargewond en overleed ter plekke.

Soms weet je van tevoren: dit loopt niet goed af! Je weet ook: als een zondaar voor God komt te staan, is de afloop fout. Dat loopt op een veroordeling uit. Dat vonnis luidt: eeuwige opsluiting in de hel. Vreselijk!

Is daar iets aan te doen? Ja! Wat dan? Eenvoudig, door niet als een zondaar, maar als een rechtvaardige voor God te verschijnen. Want een rechtvaardige kan en mag en wil God niet veroordelen.

Is dat dan eenvoudig? Ja en nee. Voor ons wel, want wij kunnen daar niets voor doen. We moeten ons alleen tot God bekeren en onze zonden belijden. Voor de Heere Jezus was het onnoemelijk zwaar, want Hij moest Zijn bloed storten. Door het geloof in Hem worden we gerechtvaardigd door Zijn bloed.

 

Het dagboek bestellen?