Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 2 mei

In God is kracht om te helpen.
2 Kronieken 25 vers 8

In de Amerikaanse staat Washington ligt de stad Seattle. Bij de politie daar kwam een melding binnen van een geweldsmisdrijf. De agenten troffen ter plekke een 25-jarige man aan. Die schreeuwde luid om hulp. Hij had geprobeerd over een hek te springen van anderhalve meter hoogte. Dat lukte niet helemaal. Hij werd gespietst op de metalen punten. De dronkenlap
moest naar het ziekenhuis. Hij had echt dringende hulp nodig.

Dat geldt voor ieder mens. Want iedereen heeft gezondigd. Daarom heeft elk mens het oordeel verdiend. En jezelf daarvan bevrijden, lukt niet. Hulp is dan ook nodig.

Wat kunnen we dankbaar zijn: God beschikt over de kracht om te helpen. En dat niet alleen: Hij wil ook graag helpen! Want Zijn liefde gaat naar alle mensen uit. Het liefst zou Hij hen allemaal van hun zonden verlossen en ze aan Zijn eigen hart drukken. Daarom nodigt Hij alle mensen uit om tot Hem te komen en te geloven in Zijn Zoon Jezus Christus. Hij volbracht immers aan het kruis het verzoeningswerk. Op grond daarvan biedt God alle mensen Zijn hulp aan. Het is aan ons om die hulp te aanvaarden!