Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 17 oktober

Toen nam de duivel Hem mee naar de heilige stad en zette Hem op het hoogste gedeelte van de tempel, en hij zei tegen Hem: Als U de Zoon van God bent, werp Uzelf dan naar beneden, want er staat geschreven dat Hij Zijn engelen voor U bevel zal geven, en dat zij U op de handen zullen dragen, opdat U Uw voet niet misschien aan een steen stoot.
Mattheüs 4 vers 5 en 6

Langs Gelsenkirchen in het Duitse Ruhrgebied loopt de A2, met in beide richtingen drie rijstroken. Een vrouw stak de autosnelweg over, kruipend op handen en voeten, midden op de dag. ’t Was een mirakel dat ze heelhuids de vluchtstrook bereikte. Meerdere auto’s ontweken haar op het nippertje. De vrouw werd door een ziekenwagen opgehaald en direct in een kliniek voor psychiatrie opgenomen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje; en een andere keer loopt alles goed af, hoewel er levensgevaarlijke dingen gebeuren. De duivel daagde de Heere Jezus uit zoiets gevaarlijks te doen. Hij reageerde: “Er staat eveneens geschreven: U zult de Heere, uw God, niet verzoeken”.

We danken de Vader dat Hij ons bewaart, maar we mogen niet het gevaar of Hem tarten!

Het dagboek bestellen?