Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 12 september

Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.
1 Johannes 1 vers 9

Op zaterdag 12 september 2020 zag een voorbijganger twee vaten en een emmer liggen in een strook gras naast het Meikeverpad in Haarlem. Het rook er doordringend naar aceton. Voor kenners was het direct duidelijk: drugsafval. De chemische vloeistof sijpelde de grond in. Er werd 34 kubieke meter grond afgegraven. De troep moest rigoureus opgeruimd worden, zodat het niet in het grondwater kwam.

Zonden moeten radicaal uitgedelgd worden. Daartoe stortte Christus Zijn bloed. Als iemand duizend zonden heeft bedreven en hem worden er 999 vergeven, is hij nog steeds voor eeuwig verloren. Dat is vreselijk, maar God is zó heilig. Hij kan de zonde niet verdragen. We zouden kunnen denken: ‘Was het nou zo erg wat Adam en Eva deden? Ze aten alleen maar van een boom, terwijl God had gezegd dat het niet mocht!’

Klopt! Ze waren ongehoorzaam. Daarom hadden ze de dood verdiend. Ook de tweede dood. Wat kunnen we daarom dankbaar zijn dat God ons reinigt van alle ongerechtigheid, als we ons bekeren en onze zonden voor Hem belijden!

Het dagboek bestellen?