Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 11 juli

Zo zal het bij de voleinding van de wereld zijn: de engelen zullen uitgaan en de slechten uit het midden van de rechtvaardigen afzonderen, en zij zullen hen in de vurige oven werpen.
Mattheüs 13 vers 49 en 50

In Groningen stapten in juli 2020 twee mannen een kledingwinkel binnen. Het waren geen klanten, maar overvallers. Ze bedreigden de man achter de toonbank met een mes en eisten het geld uit de kassa. Het lukte de man naar buiten te rennen. Fluks draaide hij de deur op slot. Er sneuvelden enkele ruiten: de twee wilden eruit. Het was tevergeefs. Opgetrommelde agenten konden het tweetal eenvoudig meenemen.

Gods engelen hoeven ook geen moeite te doen om de zondaars te grijpen. De alwetende en almachtige God is immers hun Gebieder. Hij is de Schepper: Hij sprak en het was er.

Niemand kan zich dan ook voor God verbergen. Het te proberen, is dwaas. Het is sowieso alleen maar aan te raden om juist naar God toe te gaan. Want wie zich aan Hem overgeeft, zoals we wel eens zeggen: ‘op genade of ongenade’, die zal ervaren dat God hem dan van harte genade bewijst. Hij vergeeft hem alle zonden, geeft hem het eeuwige leven en maakt hem tot Zijn eigen kind!

 

Het dagboek bestellen?