Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 1 augustus

Heere, denk aan mij, als U in Uw Koninkrijk gekomen bent.
Lukas 23 vers 42

Een vrouw in Australië was op bezoek gegaan. Haar zoontje verveelde zich daar en ging in de auto spelen. De 7-jarige jongen trok de handrem los. De wagen begon te rollen: de oprit af, de weg over, in de richting van een klif, acht meter boven het strand. Zo’n drie meter voor de rand sprong de jongen uit het raam. Hij kwam in een struik terecht en liep een paar schrammen op. De auto viel acht meter naar beneden en kon naar de schroothoop.

’t Was op het nippertje. Net als de misdadiger die naast Christus aan een kruis hing. Hij gaf zelf toe dat hij daar niet voor niets hing: hij had de doodstraf verdiend. Ja, hij had – en dat was veel erger! – Gods eeuwige oordeel verdiend. Dat besefte hij en hij smeekte om genade. Die ontving hij direct! De Heiland verweet hem niet dat hij zó laat kwam. Nee, Hij nam hem onmiddellijk in genade aan. Wat is Hij goed!

Nog steeds nodigt Hij alle mensen uit om tot Hem te komen. Om in Hem te geloven. Om door Hem van de vuurzee gered te worden. Dat oordeel verdiende niet alleen die misdadiger; dat heeft iedereen verdiend. God wil echter allen genade betonen!

Het dagboek bestellen?