Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 8 december

Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen.
Mattheüs 6 vers 19 en 20

De politie in Rotterdam kreeg een tip. Agenten gingen naar de Argonautenweg in Hillegersberg. Daar hielden ze een 51-jarige man uit Brazilië aan. Hij had een grote boodschappentas bij zich. Daarin zaten stapels bankbiljetten. Totaal 525.000 euro. Dat was hij kwijt.

Aardse schatten kunnen dus niet alleen door dieven gestolen, maar ook door de politie ingenomen worden. En als dat allebei niet gebeurt, als je sterft, kun je je geld sowieso niet meenemen.

Daarom roept de Heere Jezus ons op om ervoor te zorgen dat we hemelse schatten in ons bezit krijgen. Want die zijn eeuwig en worden ons nooit afgenomen. Díe schatten maken ons ook nu al veel rijker dan euro’s en dollars het kunnen.

Zijn we liever een miljonair die God niet kent, of een ‘gewoon iemand’ die vrede met God heeft en rust in zijn hart en geweten geniet? Die weet dat de Heere Jezus zijn Heiland en hijzelf een kind van God is?

Het dagboek bestellen?