Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 7 juli

Neem hem mee en werp hem uit in de buitenste duisternis; daar zal gejammer zijn en tandengeknars.
Mattheüs 22 vers 13

Vandaag twee jaar geleden slaagde een 17-jarige jongen uit Gelderland voor zijn rijexamen. De dag erna kon hij het roze pasje in het gemeentehuis ophalen. Op diezelfde woensdag, 8 juli 2020, raakte hij het ook weer kwijt. Agenten controleerden in de Arnhemse wijk Presikhaaf; bewoners klaagden dat er te snel werd gereden. Onze jongeman maakte zich er ook schuldig: hij reed 105 kilometer per uur waar hij maar 50 mocht. Zijn rijbewijs kon hij direct inleveren. Hij was niet de enige, maar dat was slechts een schrale troost.

In de poel van vuur zullen vele mensen zijn. Zij zijn dan ook niet alleen, maar wel eenzaam. Er heerst volslagen duisternis. De mensen die daar de eeuwigheid moeten doorbrengen, kunnen elkaar niet ondersteunen. Er zijn er tallozen, maar ieder lijdt voor zich. Wat een vreselijk lot!

In de hemel straalt het Goddelijke licht. Daar zijn al de verlosten rondom de troon en de Heere Jezus geschaard. Er is hemelse gemeenschap en volkomen geluk voor iedereen die achter Christus’ kruis schuilt.

 

Het dagboek bestellen?