Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 29 december

Houd sterk aan in het gebed, en wees daarin waakzaam met dankzegging.
Kolosse 4 vers 2

Een 12-jarige jongen uit het Britse Luton had op zijn slaapkamer een televisietoestel staan met versterker. De antenne ervan had echter een fabricagefoutje: hij zond uit, en wel op dezelfde frequentie als de radio’s in de vliegtuigen. Piloten die wilden landen op het vliegveld in de buurt, hadden al verschillende keren het contact met de luchtverkeersleiding verloren. Agenten namen de antenne in beslag.

De verbinding tussen mensen op de grond en de God van hemel en aarde moet in orde zijn. Ruis op de leiding is levensgevaarlijk. Wie in de Heere Jezus gelooft, is een kind van God geworden. Hij mag elke dag met zijn Vader spreken, in het gebed. Dat mág niet alleen, maar is van levensbelang.

We kunnen in het gebed gemakkelijk verslappen, geestelijk indutten. Daarvoor moeten we waken. Nog erger is het als een zonde in ons leven ons gebedsleven verstoort. Dan verliezen we de praktische gemeenschap met God. Dat is tot oneer en verdriet van Hem, en zelf worden we ongelukkig. Laten we daarmee breken en het met Hem in orde maken! Dan kunnen we leven als gelukkige christenen, tot Zijn eer.

Het dagboek bestellen?