Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 27 januari

Het onheil van God joeg mij angst aan.
Job 31 vers 23

Een Amerikaans echtpaar plaatste een bestelling bij Amazon. Ze hadden plastic bakken nodig. Toen het pakketje werd bezorgd, waren ze verbaasd: het woog 43 kilogram! Nadat ze het hadden opengemaakt, was het duidelijk: de bakken waren gevuld. Er zaten pakketjes met wiet in. Het stel belde direct de politie. Ze besloten eerst maar even niet thuis te slapen. De schrik voor de drugshandelaren zat er goed in.

Waren de mensen maar zo bang voor het ingrijpen van God! Het is zeker niet prettig om misschien het mikpunt van zulke drugshandelaren te zijn, want die kennen geen genade. Ieder mens kan echter zeker weten dat hij eens voor God zal komen te staan. Hij zal rekenschap moeten afleggen. Als hij daar dan met zijn zonden staat, kent God ook geen genade. Omdat Hij de Heilige is, zal Hij dan moeten veroordelen.

God is wel de God van alle genade. Hij kent genade en bewijst die graag. Dat doet Hij nu van harte als een mens vrijwillig tot Hem komt om z’n zonden te belijden. Dan vergeeft Hij alles. Zo’n zondaar wordt begenadigd en gerechtvaardigd. – Als iemand zich zo heeft bekeerd, hoeft het “onheil van God” hem geen angst meer aan te jagen. Hij heeft vrede met God.

 

Het dagboek bestellen?