Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 26 mei

De Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is.
Lukas 19 vers 10

In mei 2020 maakten Dion en Jessica, allebei 23 jaar oud, een vijfdaagse tocht door het Kahurangi National Park in Nieuw-Zeeland. Ze verdwaalden in de mist. Hij verstuikte z’n enkel en zij kneusde haar rug. Ze zochten een plek met water en wachtten daar in de hoop gevonden te worden. Ze overleefden 19 dagen in de wildernis. Vanuit een helikopter van het leger werd de rook van hun kampvuur gezien. De twee kregen een compliment: ‘Ze hebben juist gehandeld door op dezelfde plek te blijven en zich zichtbaar te maken; zo konden ze gevonden worden’.

De Zoon des mensen, dat is de Heere Jezus Christus. Hij daalde uit de hemel neer en werd Mens. Hij kwam om ons op te zoeken, omdat wij verloren waren. We waren de weg kwijt. God had ons gemaakt, opdat we Zijn hemel zouden gaan bevolken. Maar doordat we zondaars werden, sloegen we de weg naar de hel in. Afschuwelijk!

Dát wilde Hij niet. Daarom ging Hij naar het kruis om onze zonden te dragen en Gods oordeel erover te ondergaan. Hij wil ons zalig maken, ons redden voor de eeuwigheid. Laten we ons vinden?

 

Het dagboek bestellen?