Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 21 april

Al wat u in het duister gezegd hebt, zal in het licht gehoord worden.
Lukas 12 vers 3

Een taxi reed van Weil naar Lörrach, aan de grens tussen Duitsland en Zwitserland. Er zaten drie klanten in. De 48-jarige chauffeur werd bestolen. Hij zag gebeuren dat één van hen zijn portefeuille leeghaalde, maar liet niets merken. Hij reed rustig verder: naar het nabijgelegen douanekantoor. Daar zette hij de alarminstallatie in werking. De grenswachters hielden de dief aan. Hij had natuurlijk niets gedaan, maar uit zijn sok kwam het geld tevoorschijn.

Alles komt aan het licht. Niet alleen wat we in het geheim hebben gedaan, maar ook wat we in het duister hebben gezegd. Zelfs wat we onhoorbaar en onzichtbaar hebben gedacht. Voor onze Schepper is niets verborgen.

Zullen we met het schaamrood op de kaken en de mond vol tanden voor Hem komen te staan? Ja, als we onze zonden dan altijd nog met ons meedragen. Als we ze dan nog hebben, raken we ze ook nooit meer kwijt. Als we tot de Heere Jezus zijn gegaan en in het geloof hebben aangenomen dat Hij ook voor onze zonden aan het kruis is gestorven, zijn we daarvan verlost. Dan staan we frank en vrij voor Hem!

 

Het dagboek bestellen?