Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 20 april

Hij heeft u, toen u dood was in de overtredingen (…), samen met Hem [= Christus] levend gemaakt door u al uw overtredingen te vergeven.
Kolosse 2 vers 13

De politie in Italië viel het huis binnen van een belangrijk lid van de maffia. Ze namen tal van wapens en kogelvrije vesten in beslag, ook veel drugs en contant geld. De agenten viel een mobieltje op, met een dikke antenne. Het bleek een pistool te zijn met vier 22-kaliber kogels. Door middel van het aanraakscherm konden de kogels worden afgeschoten. Deze communicatie was dodelijk.

Wie met God in verbinding treedt, ontvangt juist het leven. Toen de mens tegen God zondigde en Hem verliet, stierf hij een geestelijke dood. Zonder Hem is geen werkelijk leven mogelijk.

Als iemand in de Heere Jezus gelooft, maakt God hem levend met Christus. Zoals God Zijn Zoon uit de dood heeft opgewekt, geeft Hij nu het ware leven aan iedereen die z’n toevlucht tot Christus neemt. Al zijn overtredingen worden hem dan vergeven.

Hij is in Gods ogen dan niet meer een zondaar, maar een rechtvaardige. En niet meer een geestelijk dode, maar een tot nieuw leven verwekt mens.

 

Het dagboek bestellen?