Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Dinsdag 8 maart

Dit moet u allereerst weten, dat geen enkele profetie van de Schrift een eigenmachtige uitleg toelaat; want de profetie is destijds niet voortgebracht door de wil van een mens, maar heilige mensen van God, door de Heilige Geest gedreven, hebben gesproken.
2 Petrus 1 vers 20 en 21

Iemand schreef:
Ik ben ten diepste overtuigd van de woordelijke inspiratie van de Heilige Schrift. Natuurlijk kunnen bij de vertaling uit het Hebreeuws en Grieks sommige fouten zijn binnengeslopen, maar die betreffen hooguit details. De Bijbel heeft voor mij absoluut gezag. Het is Góds Woord. Ik ervaar het als een geweldig voorrecht Gods mededelingen rechtstreeks van Hem te ontvangen.

Zijn Woord spreekt zowel over genade als over waarheid. Het vertelt mij de waarheid over mijzelf, dat ik een verloren zondaar ben. Het vertelt mij ook de waarheid over God Die liefde is en die liefde toonde in de gave van Zijn enige Zoon door Hem als Mens aan het kruis te laten sterven voor zondige mensen. Het ontvouwt de wijsheid van Zijn besluiten.

De beste manier om zeker te worden van de waarheid en het gezag van het Woord van God, is de Bijbel zelf aandachtig te lezen en erover na te denken.

 

Het dagboek bestellen?