Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Dinsdag 30 augustus

Zeker, zo waar de HEERE leeft en jijzelf leeft, er is maar één stap tussen mij en de dood!
1 Samuël 20 vers 3

Sommige mensen lijken te denken: ‘Mij kan niets gebeuren!’ . Zó leven ze. Als ze erop worden gewezen dat er maar één stap zit tussen het leven en de dood, is vaak de reactie: ‘Ik ben niet in nood en ik heb ook geen redder nodig’.

Dat is kortzichtig! ’t Is struisvogelpolitiek. Er is echt maar één stap tussen het leven op aarde en de dood. Dat kan toch niemand ontkennen?! Hoevelen gingen niet ’s morgens opgewekt naar school of naar hun werk en kwamen niet meer levend thuis?

Toen David de woorden van de dagtekst tegen zijn vriend en zwager Jonathan uitsprak, sprong die voor hem in de bres. Hij hielp hem zoveel mogelijk. Dit was voor David een grote troost!

Wij worden allemaal bedreigd door een veel groter gevaar: het eeuwige oordeel over onze zonden. We kunnen tot een Redder bidden Die veel beter kan helpen dan Jonathan eens heeft gedaan. De Heere Jezus Christus geeft geen tijdelijke oplossing. Hij wil tussen ons en de dood in gaan staan en het eeuwige leven schenken aan iedereen die in Hem gelooft!

Het dagboek bestellen?