Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Dinsdag 1 februari

De HEERE zag dat de slechtheid van de mens op de aarde groot was, en dat al de gedachtespinsels van zijn hart elke dag alleen maar slecht waren.
Genesis 6 vers 5

Er is al meerdere keren onderzoek naar gedaan – en de uitslag is van tevoren al bekend: toetsenborden zijn verschrikkelijk vies. Ze herbergen vaak vijf keer zoveel bacteriën als een wc-bril. Computergebruikers kunnen er goed ziek van worden.

Inderdaad, alles waar wij met onze vingers aanzitten, wordt besmeurd! Alles wat ons hart voortbrengt, alles wat uit onze gedachten voortkomt, God noemt het ‘slecht’. Dat wil zeggen: verdorven. En dat niet soms of vaak, maar altijd.

Dat is een bittere pil die wij, trotse mensen, moeten slikken! Inderdaad, het doet pijn. Maar we zullen die vaststelling van God moeten aanvaarden. Pas als we dat eerlijk voor Hem toegeven, kan Hij met ons verder. Hij bewerkt dan een volslagen verandering in ons leven, een totaal nieuw begin. Hij laat ons opnieuw geboren worden: we krijgen een nieuw hart. We mogen dan in gerechtigheid leven en zijn bruikbaar voor Hem. Tot Zijn eer mogen we dan ons leven leiden, dankbaar voor Zijn genade. Als gerechtvaardigde mensen zijn we dan op weg naar de hemel!

 

Het dagboek bestellen?