Het Rechte Spoor – 2021 | Zondag 21 november

U kent de genade van onze Heere Jezus Christus, dat Hij omwille van u arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat u door Zijn armoede rijk zou worden. 
2 Korinthe 8 vers 9

Het is onmogelijk om de armoede die onze Verlosser, de Zoon van God, vrijwillig op Zich nam, volledig te beschrijven. Wat was het een enorme afdaling voor Gods eeuwige Zoon om Mens te worden! En Hij kwam niet als een volwassen Man, maar de Schepper van het heelal werd als een hulpeloze Baby geboren. God had een eenvoudige vrouw uitgekozen om de moeder van Zijn Zoon te worden.

Het grootste deel van Zijn leven bracht Hij door in het verachte stadje Nazareth waar de mensen Hem als de timmerman kenden.

Daarna begon Zijn openbare dienst. Zijn heerlijkheid bleef voor het volk echter verborgen. Hij was één van ons – uiteraard met die grote uitzondering dat Hij volkomen zonder zonde was!

Hij reisde van plaats naar plaats om te helpen, om goed te doen, om te genezen, maar Zelf had Hij niet eens een plek waar Hij Zijn hoofd kon neerleggen. Hij was de Vreemdeling, zonder thuis op aarde.

 

Het dagboek bestellen?