Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 20 november

Haal het beste gewaad tevoorschijn en trek het hem aan en geef hem een ring aan zijn hand en sandalen aan zijn voeten.
Lukas 15 vers 22

In 2012 verloor Johan Provenzano uit Beverwijk op een speelplaats in de buurt zijn trouwring. Vorig jaar liepen ze een rondje door de wijk. Daarbij raakten ze aan de praat met Richard de Bree. Die liep er met zijn metaaldetector rond. Johan vertelde hem dat hij acht jaar geleden zijn trouwring was kwijtgeraakt. Op zijn beurt vertelde Richard dat hij juist twee weken eerder een gouden ring had gevonden. Inderdaad, het was hem! In de ring stond de trouwdatum en de voornaam. Het kon niet missen.

In de dagtekst gaat het om de verloren zoon. Hij was teruggekeerd en werd door zijn vader met open armen ontvangen. Hij had zijn plaats bij zijn vader vrijwillig opgegeven en alles verbruid. Na zijn inkeer en omkeer overlaadde zijn vader hem met weldaden.

Zó handelt God met iedere zondaar die zich tot Hem bekeert. Door onze zonden hadden we alles verloren. We verdienden het om voor eeuwig in de poel van vuur geworpen te worden. Als echter een mens tot God gaat om zijn zonden te belijden, ontvangt hij volle vergeving en wordt een schatrijk kind van Hem!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage