Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 3 april

Laat eenieder voor zijn naaste op zijn hoede zijn, en vertrouw op geen enkele broeder, want elke broeder doet niet anders dan bedriegen, en elke vriend gaat rond met lasterpraat.
Jeremia 9 vers 4

Door Maastricht reed een 25 kilometer-auto, vandaag twee jaar geleden. Het was een bestelwagentje. Door twee bouten onder het gaspedaal werd de snelheid beperkt. Zo was de wagen gekeurd. Dat scheelde een hele hoop belasting en er was geen normaal rijbewijs voor nodig. De man had de bouten alleen vervangen door twee kortere. Zo kon hij harder dan 100 kilometer per uur rijden. Slim bedacht? Hij was wel z’n auto kwijt en wat bekeuringen rijker.

Bedrog is nooit slim. Het is zeker waar dat het sommige mensen lukt hun hele leven de overheid te bedriegen. Maar de vraag blijft bestaan: Is het dan slim? Na het sterven stopt het leven niet. Nee, dan komen we voor de hemelse Rechter te staan – en Hij valt niet te bedriegen.

Het is van levensbelang om tegenover God eerlijk te zijn. Wie zijn hele leven open en bloot voor Hem neerlegt en z’n schuld erkent, wordt van alle zonde gereinigd. Hij staat dan rein en rechtvaardig voor God, frank en vrij. Alle bedrog is weggedaan.