Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 25 december

Sta dan vast in de vrijheid waarmee Christus ons vrijgemaakt heeft. Galaten 5 vers 1

Op 23 februari 2020 landde een 27-jarige Braziliaan op Schiphol. Hij was op doorreis naar Hongkong. Het werd een wat langer oponthoud. In zijn koffers werden vijftien goudstaven aangetroffen, ongeveer 750.000 euro waard. De man beweerde dat hij verder van niets wist. Hij kreeg alleen maar 2500 dollar voor het vervoer. Er hing wel een prijskaartje aan zijn tochtje: de officier van justitie eiste 32 maanden cel.

Wat heeft meer waarde: geld of vrijheid? Misschien moet je eerst eens gevangenzitten om vrijheid meer te kunnen waarderen. Elk mens zít van nature gevangen, maar Christus wil ons allemaal bevrijden.

In de dagtekst gaat het om onze vrijmaking van de wet. Ieder mens is van nature geneigd om te denken dat hij zichzelf moet verlossen. Door het doen van goede werken. Door het houden van de wet van Mozes – of door andere religieuze regels. Wat is het resultaat? Volkomen afmatting! Want geen mens kán Gods wet vervullen. Daarom heeft Christus voor ons aan de eis van de wet voldaan. Hij heeft ons daarvan bevrijd en in de ware vrijheid gebracht. Daarvoor mogen we Hem nu elke dag danken!

 

Het dagboek bestellen?