Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 24 juli

Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus (…) opdat Christus door het geloof in uw harten woont.
Efeze 3 vers 14 en 17

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro staat een enorm standbeeld. Het draagt de naam Cristo redentor. Dat betekent: Christus, de Verlosser. In 1931 is het in Frankrijk gebouwd. In delen werd het met schepen naar Brazilië vervoerd. Het beeld is wel 38 meter hoog. Omdat de Heere Jezus met Zijn armen wijd open staat uitgebeeld, is het ook 28 meter breed. Omdat het beeld ook nog op een 700 meter hoge berg staat, is het in de wijde omgeving te zien.

God riep al in de wet op om geen godsdienstige beelden te maken. Christus moet in onze harten wonen, door het geloof.

Wat voor waarde heeft een beeld op een berg, aan de muur of aan een kettinkje? Het gaat erom dat de Heere Jezus een plaats in ons hart heeft. Het is niet voldoende dat we af en toe, bijvoorbeeld op zondag, aan Hem denken. Nee, de apostel bad dat Christus in ons woont. Dat Hij bij ons Zijn vaste verblijfplaats heeft. Dat is mogelijk door het geloof. Het is niet zichtbaar voor onze ogen, maar voor het geloof vast en zeker. We ervaren Hem in ons hart.