Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 24 april

Ik ben mij van niets bewust, maar daardoor ben ik nog niet gerechtvaardigd. Wie mij echter beoordeelt, is de Heere.
1 Korinthe 4 vers 4

Op een vliegveld bij Zierenberg in de omgeving van het Duitse Kassel wilde twee jaar geleden een vliegtuigje starten. Er zaten  een 46-jarige vliegleraar met zijn 17-jarige leerling in. Op het laatste moment moest de start worden afgebroken, omdat een hardloper over de startbaan rende. Het vliegtuigje verongelukte; de twee inzittenden raakten gewond. Omdat de hardloper oortjes in had, vermoedde de politie dat hij er niets van had gemerkt. Hij was in elk geval doorgerend en werd opgeroepen zich te melden.

Je van niets bewust zijn, betekent niet dat je niets fout hebt gedaan. Alleen de Heere God beoordeelt of we schuldig zijn. Hij is immers de Rechter.

Heel wat mensen zijn er echt van overtuigd dat ze nog nooit een zonde bedreven hebben. Het is bijna niet te geloven, maar toch is dat zo. Ontkomen ze daardoor aan het oordeel? Nee! – God zegt dat alle mensen zondaars zijn en daarom allemaal het oordeel hebben verdiend. Dát telt! Daarom is het wijs Zijn beoordeling ter harte te nemen, alle zonden te belijden en te geloven in Christus, in Hem Die van zonden verlost.