Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 23 oktober

Een zekere man bereidde een grote maaltijd en nodigde er velen (…) opdat mijn huis vol wordt.
Lukas 14 vers 16 en 23

Twee mannen reden in een auto met Duits kenteken op de A12. De 32-jarige Griek en de 34-jarige Albanees wilden de grens over. Bij de controle bleek dat de bestuurder een vals paspoort had. Ook werd er bijna 230.000 euro aan contant geld gevonden. Dat lag verstopt. Een goede verklaring konden ze ervoor niet geven. Er werd een diepgravend onderzoek gestart.

Met valse papieren kun je op aarde soms best nog ver komen, al heb je altijd het risico dat je tegen de lamp loopt. Bij God heb je geen schijn van kans. Hij is de Alwetende. Wie voor Zijn troon komt te staan, hoeft echt niet met papieren te bewijzen wie hij is. God weet dat. Hij kent en doorgrondt al Zijn schepselen.

Wie in de Heere Jezus heeft geloofd en schuilt achter Zijn kruis, heeft als het ware een paspoort voor de hemel gekregen. De Heiland Zelf heeft het ondertekend, met Zijn eigen bloed. Dát alleen is geldig.

Daarmee kan geen bedrog worden gepleegd. En dat paspoort verloopt nooit. Tot in alle eeuwigheid zijn we verzekerd van een woning bij God in de hemel.

 

Het dagboek bestellen?