Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 23 januari

Het geheimenis van de wetteloosheid is al werkzaam.
2 Thessalonika 2 vers 7

Twee jongemannen stapten op Amsterdam CS in de trein naar Den Helder. Ze waren uit op de mobieltjes van hun medereizigers. Op een gegeven moment haalde de oudste van de twee een telefoon uit het zijvak van een tas van de man die achter hem zat. Direct gaf hij hem door aan zijn ‘collega’. De twee hadden pech: hun slachtoffer was een agent in burger. Omdat er meldingen waren binnengekomen dat in de treinen nogal wat zakken werden gerold, waren meerdere agenten op speurtocht. Ze hadden na korte tijd al beet. Beide jongemannen werden aangehouden. Ze hadden nog enkele telefoons bij zich die niet van hen waren.

Waarom is de misdaad toch niet in te dammen en al helemaal niet uit te roeien? Bijna tweeduizend jaar geleden werd het al opgeschreven: de wetteloosheid is reeds in het verborgen werkzaam. We zijn geneigd te zeggen: nu al openlijk!

Waarom? Omdat de mens van nature slecht is. Alles wat uit zijn hart voortkomt, is verdorven. Daarom is het een onbegrijpelijk wonder dat God zulke mensen uitnodigt om door Christus Zijn kinderen te worden!

 

Het dagboek bestellen?