Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 2 oktober

Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere.
Romeinen 6 vers 11

Bij een station in de Japanse stad Osaka is een grote fietsenstalling. Een man schroefde daar de zadels van twee fietsen los en nam ze mee. Op een beveiligingscamera was ’t vastgelegd. Een vrachtwagenchauffeur was de dader. De 57-jarige man kreeg bezoek van een paar agenten. Die troffen in een opslagruimte 5800 fietszadels aan. De dief bekende vlot. Hij was er al 25 jaar eerder mee begonnen en kreeg er steeds meer lol in.

Het leek een tikje ziekelijk. De dwang om te zondigen, zit in ieder mens. Hebt u wel eens geprobeerd een tijd niet te zondigen? En, lukte dat?

Waarom struikelen we toch steeds weer? Ook als we echt bekeerd en oprechte kinderen van God geworden zijn, als we de Heere Jezus liefhebben, toch gaan we zo vaak de fout weer in. Het blijkt steeds weer dat het vlees, die oude natuur, nog in ons zit. Daar worden we pas van verlost als we de aarde mogen verlaten. Nu geldt niet de opdracht die zondige natuur in ons te doden – dat kunnen we helemaal niet! –, maar onszelf ervoor dood te houden.

 

Het dagboek bestellen?