Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 2 januari

Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten.
Jakobus 1 vers 17

In het zuiden van Frankrijk ligt de stad Montpellier. De supermarkt Géant Casino daar heeft een afdeling elektronica. Een jaar geleden was daar een storing in de digitale prijskaartjes. Sommige televisies kostten nog maar 30 euro, in plaats van 440 euro.

Het duurde maar kort, maar er kwamen heel wat klanten op af. Ze kregen de apparaten voor die prijs echter niet mee. Ze konden weten dat die prijs niet klopte, vond de leiding. De boze klanten waren het er niet mee eens. Tot ver na sluitingstijd bleven ze bij de kassa staan. Tientallen agenten kwamen eraan te pas om hen weg te sturen.

Als mensen geld ruiken, zijn ze vaak niet meer te houden. Zoals wel eens wordt gezegd: Het laatste wat van een mens bekeerd wordt, is zijn portemonnee.

Wat kunnen we blij en dankbaar zijn dat God níet hebzuchtig is. Hij is juist een milde Gever. Hij verheugt Zich om uit te delen. Zijn grootste Gave is de Heere Jezus, Zijn geliefde Zoon. Hij zond Hem voor mensen als wij naar het kruis. Hij stond Hem af, zodat wij Zijn eigendom en kinderen konden worden!

 

Het dagboek bestellen?