Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 19 juni

Wat baat het een mens, als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt?
Mattheüs 16 vers 26

Wieringen hield in 1924 op als eiland te bestaan. Door inpoldering werd het verbonden aan het vasteland van Noord-Holland. Tot 1876 stonden op het westelijkste puntje van het eiland de ‘pesthuizen’. Zo werden de barakken van de ‘Quarantaine Inrichting’ door de eilanders genoemd. Terugkerende schepen waar aan boord kans bestond op besmettelijke ziekten, moesten erheen. Op het afgesloten terrein en onder toezicht van de marine werd gewacht tot duidelijk was dat de mannen gezond waren.

In alle tijden zijn mensen bezorgd geweest om hun gezondheid. Logisch. Het is veel minder te begrijpen dat velen zich helemaal geen zorgen maken over hun ziel. Wat baat het een mens als hij kerngezond is en een prima conditie heeft, als hij niet rookt en niet drinkt en geen overgewicht heeft, maar ondertussen zijn ziel verloren is? Voor een gezond lichaam zijn we vaak niet dankbaar genoeg, maar een verloren ziel is het ergste wat een mens kan overkomen!

God wil onze zielen voor de eeuwigheid redden, door het werk van Christus aan het kruis. Wie in Hem gelooft, wordt zalig! Zijn ziel is behouden.