Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 18 september

Toen de koning naar binnen was gegaan om de gasten te overzien, zag hij daar iemand die niet gekleed was in bruiloftskleding.
Mattheüs 22 vers 11

Tumaco is een havenstadje in het uiterste zuidwesten van Colombia. Vandaar vertrok een vaartuig naar Midden-Amerika. ’t Was een onderzeeër. Tijdens een gezamenlijke actie van de marine en de luchtmacht en de Amerikaanse opsporingsdienst DEA werd de duikboot onderschept. Hij had 8.000 kilogram cocaïne aan boord. De partij drugs was bestemd voor de Verenigde Staten en had de waarde van een half miljard dollar.

Hoeveel smokkelwaar niet gepakt wordt en zo over de grens gaat, is moeilijk te zeggen. Smokkel van goederen én van mensen levert heel wat geld op; daarom is het niet uit te roeien.

Geen mens zal echter ooit de hemel binnengesmokkeld kunnen worden. Een zondaar zou daar onmiddellijk opvallen, net als die man die geen bruiloftskleding droeg. Een ongelovige zou zich in de hemel ook helemaal niet thuisvoelen. Het nieuwe lied tot eer van het Lam kan hij helemaal niet meezingen. Eenvoudig, hij hoort er niet. Wie in de Heere Jezus gelooft, díe hoort er en is daar volkomen gelukkig!

 

Het dagboek bestellen?