Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 17 april

De zaligheid is in geen ander, want er is onder de hemel geen andere Naam onder de mensen gegeven waardoor wij zalig moeten worden.
Handelingen 4 vers 12

De Chinese vliegmaatschappij Tianjin Airlines verzorgde een binnenlandse vlucht van Hohhot naar Chifeng. Voordat een 66-jarige dame instapte, gooide ze zes muntstukken naar het vliegtuig. Het was bijgeloof: het offer moest ervoor zorgen dat het een veilige vlucht werd. Het zorgde juist voor twee uur vertraging, want het vliegtuig mocht niet vertrekken vóórdat alle munten teruggevonden waren; het moest zeker zijn dat er niet eentje in de motor terecht was gekomen.

God heeft de hemel opengesteld voor ons mensen. Hoe weten we zeker dat we daar veilig zullen aankomen? Enkel en alleen door het offer van de Heere Jezus!

Hij ging naar het kruis. Hij onderging Gods vreselijke, maar rechtvaardige oordeel over onze zonden. Wie Hem nu als zijn Zaligmaker aanneemt, mag zeker weten dat hij straks de hemel binnen mag gaan.

We kunnen daar niet voor betalen. Dat hoeft ook niet, omdat Christus al betaalde. Het was de hoge prijs van Zijn leven. Hij stortte Zijn kostbare bloed.