Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 14 augustus

De liefde van Christus (…) die de kennis te boven gaat.
Efeze 3 vers 19

In 1878 werd het zoontje van de Engelse prinses Alice besmet. De afschuwelijke ziekte werd ‘zwarte difterie’ genoemd. Dokters hielden hem apart en zeiden z’n moeder dat ze uit de buurt moest blijven. Op een dag hoorde ze hem tegen de verpleegster fluisteren: ‘Waarom geeft mama me geen kusje meer?’ Dat brak haar hart. Ze rende naar haar zoontje toe en overlaadde hem met kussen. Een paar dagen later werd ze begraven.

Waarom zou een moeder zoiets doen? En waarom zou God iets doen wat zelfs nog veel verder gaat? Het antwoord is heel eenvoudig: liefde! Deze liefde is zo geweldig groot dat ze ons verstand te boven gaat.

Misschien hunkert u naar liefde? Hebben mensen die van u hadden moeten houden, dat niet gedaan? Bent u ergens eenzaam achtergelaten? Voelt u zich benadeeld en achtergesteld? Leeft in u misschien de vraag: ‘Is er wel iemand die van me houdt?’

Luister dan naar het antwoord uit de hemel. Gods liefde gaat naar u uit en Christus stierf uit liefde tot u aan het kruis. Met die liefde is niets te vergelijken. We zullen Hem er eeuwig voor prijzen!

Geplaatst op Categorieën Homepage