Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 13 februari

Ik geef hun eeuwig leven; en zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit Mijn hand rukken.
Johannes 10 vers 28

Op het vliegveld van Maastricht stond twee jaar geleden een vrachtvliegtuig. Een monteur was er aan het werk. De 40-jarige Rus rook naar alcohol. De marechaussee besloot hem te laten blazen. Het was duidelijk: hij had te veel gedronken. De man kreeg een stevige boete van 2300 euro. – De gevolgen kunnen enorm zijn. Je wilt toch niet meevliegen als de onderhoudsmonteur te diep in het glaasje heeft gekeken?

God brengt Zijn kinderen veilig thuis. De Heere Jezus Christus heeft het Zelf gezegd: mensen aan wie Hij het eeuwige leven geeft, zullen beslist niet meer verloren gaan. Hij houdt hen stevig vast in Zijn sterke handen. Wat zou ons dan nog kunnen overkomen?

Hij heeft natuurlijk niet gezegd dat op aarde alles van een leien dakje zou gaan. Het leven kan heel hard zijn. Daar kunnen velen over meepraten. In die moeilijke dingen wil Hij ons ondersteunen. Hij moedigt ons aan om de eindstreep in het oog te houden, beter: het einddoel! Straks zijn wij die Hem als onze Zaligmaker hebben aangenomen, bij Hem in de hemelse heerlijkheid.