Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Vrijdag 12 februari

De ogen van de HEERE trekken over de hele aarde, om Zich sterk te bewijzen aan hen van wie het hart volkomen is met Hem.
2 Kronieken 16 vers 9

Aan het oog van God ontsnapt niets wat op aarde gebeurt, zeker niets wat Zijn kinderen aangaat. Is dat niet een troost voor ieder kind van God, in het bijzonder ook voor hen die alleenstaand en misschien eenzaam zijn?

Mogelijk vraagt iemand: ‘Maar waarom helpt Hij dan niet?’ Ons vers zegt echter niet dat Hij Zich aan al Zijn kinderen sterk zal bewijzen – hoewel Hij dat zeker heel graag zou doen! –, maar dat Hij Zich sterk bewijst aan allen die met een volkomen hart op Hem gericht zijn. Ligt hierin misschien het antwoord?

Als we onze hulp niet alleen van Hem verwachten, maar ook nog van medemensen of omstandigheden, onthoudt Hij ons misschien nog iets. Hij wil ons leren om ons vertrouwen geheel en alleen op Hem te stellen.

Als we dat doen, zullen we ervaren welke zegen dat met zich meebrengt. Hij zal het vertrouwen dat we op Hem stellen, nooit beschamen. Dingen kunnen heel anders lopen dan we verwachten, maar Hij is machtig en leidt alles voor ons ten goede.