Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 11 februari

Hij zei tegen Jezus: Heere, denk aan mij, als U in Uw Koninkrijk gekomen bent.
Lukas 23 vers 42

Het gebeurde in 1995: de traumahelikopter werd in gebruik genomen. Op 11 februari vorig jaar werd ‘gevierd’ dat hij al 100.000 keer was ingezet. Gemiddeld vliegt hij nu zo’n zes keer per dag. Na een oproep is de heli binnen twee minuten op weg – of beter gezegd: in de lucht.

Vier ploegen – bestaand uit een gespecialiseerde arts, een verpleegkundige en een piloot – staan dag en nacht paraat om uit te rukken. Zo kan nog sneller hulp geboden worden. Soms telt werkelijk elke seconde!

In onze dagtekst smeekte de rover die naast Jezus Christus aan het kruis hing, om genade. Het waren zijn laatste uren. Wat, als de Heere Jezus Zijn antwoord naar de volgende dag had verschoven? Dan was de man voor eeuwig verloren geweest!

Dat had hij verdiend, want hij was een rover. Maar wij hebben het allemaal verdiend, door onze zonden. Wie echter tot de Heere Jezus om hulp roept, wordt geholpen. Hij wachtte niet twee minuten, maar zei onmiddellijk: “Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn”. Hij helpt direct!

 

Het dagboek bestellen?