Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 10 juli

Gezegend zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten in Christus.
Efeze 1 vers 3

Agenten hielden precies twee jaar geleden op de Prins Hendrikkade in Rotterdam een man aan. Hij had nogal wat geld bij zich: 68.000 euro. De man kon daar geen goede verklaring voor geven. Hij nam de benen en sprong pardoes in de gracht. Het lukte hem niet snel genoeg de overkant te bereiken. De politie nam hem mee naar het bureau. Daar werd hij opgesloten en werden de biljetten van 50 euro in lange rijen te drogen gelegd.

Kunnen wij uitleggen waar onze rijkdommen vandaan komen? Jazeker! Als we in de Heere Jezus geloven, heeft God ons onnoemelijk rijk gemaakt. Hij heeft ons gezegend met alle geestelijke zegen. In de verzen die op onze dagtekst volgen, wordt erover gesproken dat we Gods kinderen geworden zijn, Zijn zonen. Dat is wel een van de allergrootste schatten: wij, nietige mensen en bovendien nog van nature verdorven, zijn gemaakt tot kinderen van de eeuwige, almachtige en goede God!

Dat was alleen mogelijk door het sterven van Christus!