Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 8 december

U kent de genade van onze Heere Jezus Christus, dat Hij omwille van u arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat u door Zijn armoede rijk zou worden.
2 Korinthe 8 vers 9

Op 8 december 2019 stapte een 30-jarige Albanees op Schiphol uit het vliegtuig. Hij was vanuit Spanje gekomen. Dat is ook een Schengenland. De kans is dan klein dat de bagage gecontroleerd wordt. Toch liep de man tegen de lamp. Toen zijn koffer uit het vliegtuig werd gehaald en op de kar gelegd, barstte die open. Vele bankbiljetten vlogen door de lucht. Er stond ook nog een stevige wind. Of ze alles terug kon vinden, was niet duidelijk. Maar het ging om in ieder geval 50.000 euro. Hij kon de herkomst van zijn rijkdom niet verklaren. Daarom werd hij aangehouden.

Wat de herkomst is van onze rijkdom, is overduidelijk: het kruis van de Heere Jezus. Hij was rijk. Ja, als de eeuwige Zoon van God behoorde alles Hem toe. Hij werd arm. Hij had uiteindelijk helemaal niets meer. Van Zijn kleding werd Hij nota bene zelfs beroofd. Ten slotte legde Hij Zijn leven af. Hij gaf Zichzelf!

Op grond van Zijn sterven zijn wij onnoemelijk rijk gemaakt. Wie in Hem gelooft, is een zoon van God geworden. Christus deelt Zijn rijkdommen met ons!

 

Het dagboek bestellen?