Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 6 oktober

De aarde was verdorven voor Gods aangezicht en de aarde was vol met geweld.
Genesis 6 vers 11

De stad Kuznia raciborska ligt in Polen. In een bos in de buurt daar vonden enkele wandelaars twee jaar geleden een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Soldaten van een regiment parachutisten kregen de opdracht die onschadelijk te maken. Dat mislukte. Twee soldaten kwamen om het leven, vier werden met ernstige wonden naar het ziekenhuis gebracht.

Al voor de zondvloed was de aarde vol met geweld. Mensen zijn meesters in vernietiging. Elkaar pijn doen, kwetsen en kapot maken – lichamelijk én psychisch –, dát zijn hun specialiteiten. Is het niet verbazend dat God zulke mensen in de hemel wil hebben? Hij is Zelf de God van de vrede, de Heiland-God. Hij verlangt ernaar te genezen en te zegenen. Uit liefde biedt Hij alle mensen het heil en het eeuwige geluk aan.

Is er een groter geluk denkbaar dan Zijn kind te zijn en Hem ‘Vader’ te mogen noemen? Dan door de Heere Jezus Christus voor eeuwig verlost te zijn en in de hemel te mogen wonen? Daartoe ging Hij naar het kruis en legde Hij Zijn leven af. Uit liefde tot ons onderging Hij de straf die wij hadden verdiend.

 

Het dagboek bestellen?