Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 29 september

In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert.
Genesis 3 vers 19

Een 54-jarige Rotterdammer pleegde eind september 2019 een overval. In het tankstation aan de Prinsenlaan in het oosten van Rotterdam sprong hij over de balie. Hij bedreigde de vrouw achter de kassa met een mes. Met het geld uit de kassa wilde hij de benen nemen. Tussen de schuifdeuren kwam hij klem te zitten, omdat het personeel die had dichtgedaan. Een voetballer van de nabijgelegen club Zwarte Pijl zag wat er gebeurde. Hij waarschuwde zijn medespelers. Samen overmeesterden ze de overvaller. De politie kon hem zo meenemen.

Waarom ging hij ook niet gewoon werken om zijn brood te verdienen? Zo had God het immers gezegd: om te kunnen eten, moeten we ons inspannen. Als iemand niet kan werken, is het anders. Maar wie niet werken wil, verdient geen voedsel.

Voor ons eeuwig heil kunnen we echter níet werken. Dat kunnen we niet zelf verdienen. Alle pogingen om door eigen inspanningen God tevreden te stellen, zijn mislukt. We kunnen alleen Zijn genade ontvangen op grond van het werk van Zijn Zoon. De Heere Jezus volbracht het verzoeningswerk, wij moeten geloven!

 

Het dagboek bestellen?