Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 27 oktober

Wat baat het een mens, als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt? Of wat zal een mens geven als losprijs voor zijn ziel?
Mattheüs 16 vers 26

Het is eigenlijk heel vreemd: heel wat mensen maken zich enorm druk om hun lichaam, maar wat er met hun ziel gebeurt, laat hen koud. Ze letten op gezond eten, zodat hun lichaam alle nodige voedingsstoffen krijgt. Kleur-, geur- en smaakstoffen proberen ze te vermijden: al die E-nummers! Voldoende zonlicht, genoeg bewegen, een goede nachtrust. Prachtig, maar hoe gaat het met hun ziel?

Wat heb je er uiteindelijk aan als je in goede gezondheid wel honderd jaar oud wordt, terwijl daarna de eeuwige kwelling begint?

Het is zo ontzettend belangrijk dat we er tijdens dit leven voor zorgen dat we in het hiernamaals op de goede plek zitten: in de hemel, in het geluk. Dat is zó belangrijk dat je geen seconde zou moeten rusten, voordat je er volkomen zeker van bent dat je ziel voor de eeuwigheid gered is. Voor onze zielen moet een losprijs betaald worden. Ze zitten gevangen in de macht van de zonde. Christus betaalde die prijs: met Zijn bloed. Het belangrijkste in het leven is dat een mens zich door Hem laat vrijkopen!

 

Het dagboek bestellen?