Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 28 oktober

Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.
1 Johannes 1 vers 9

Een 19-jarige man uit Gennep zat achter het stuur van zijn auto. Eerder op de dag was hem een rijverbod opgelegd: hij had lachgas gebruikt. Agenten gaven hem een stopteken. Hij luisterde niet, maar ging er vol gas vandoor – door Boxmeer en over de A73 richting Nijmegen. Tijdens de achtervolging ging hij door met het inhaleren van lachgas uit een ballon. Uiteindelijk werd hij klemgereden. Hij had een groot probleem.

Dit is precies wat ieder mens doet. Hij zondigt. Hij doet dat voor het oog van God, want Hij ziet alles. Toch gaat hij ermee door. Hij doet wat hij kan, om God ‘uit handen te blijven’. Zinloos, want iedereen komt eens voor Hem te staan.

Je kunt medelijden hebben met iemand die in zo’n roes verkeert dat hij denkt God te kunnen ontlopen. De beste raad aan alle mensen is: Ga naar God toe en vertel Hem je zonden. Houd niets achter, maar belijd alles eerlijk.

Wie dat doet, mag erop vertrouwen dat zijn zonden hem dan vergeven zíjn. Want dat heeft God beloofd.

 

Het dagboek bestellen?