Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 27 januari

Vele stieren hebben mij omringd, sterke stieren van Basan hebben mij omsingeld. Zij hebben hun muil tegen mij opengesperd als een verscheurende en brullende leeuw.
Psalm 22 vers 13 en 14

Een Amerikaan in Houston wilde wat cannabis gaan roken. Hij wilde dat lekker rustig doen in een verlaten huis. Zo verlaten was het echter niet: hij ontdekte er een volwassen tijger in een kooi. De man schakelde de politie in. Die vroegen eerst of hij misschien te veel hennep had gerookt. Maar het bleek om een echte tijger te gaan. Het roofdier werd weggehaald en de eigenaar opgespoord.

Een tijger is geen huisdier en zal het nooit worden. Als zo’n grote kat losbreekt, berg je dan.

Toen de Heere Jezus aan het kruis hing, was Hij omringd door vijanden. Hij ervoer ze als een meute verscheurende roofdieren. Zo’n vijandschap, zo’n haat, terwijl Hij de mensen enkel goeds had gebracht!

Het is een wonder van genade: voor zulke mensen gaf Hij Zich over in de dood. Zelfs aan dat kruis bad Hij nog voor hen tot Zijn Vader om vergeving voor hun zonden. Ja, om ons van zonden te kunnen verlossen, onderging Hij dat alles geduldig. Wat een liefde!

 

Het dagboek bestellen?