Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 13 oktober

Wat baat het een mens, als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt?
Mattheüs 16 vers 26

Al jaren stijgt het aantal fietsers dat na een ongeluk met ernstig letsel naar de spoedeisende hulp moet. Het gaat om rond de 50.000 mensen. Bij jongeren is vaak de oorzaak dat ze tijdens het fietsen met andere dingen bezig zijn. Het ernstige letsel wordt vooral door ouderen opgelopen. Dat komt ten dele ook door de elektrische fietsen. Daarop rijden ze nu eenmaal vaak wat harder.

Er wordt aan gewerkt om het aantal ongelukken naar beneden te krijgen en het letsel te beperken. Goed bekeken, is het nog veel belangrijker dat mensen aan hun eeuwige bestemming gaan denken. Wat heb je aan een lang, gelukkig en gezond leven op aarde als je daarna in de hel belandt? Wat heb je eraan als je de hele wereld wint, maar schade lijdt aan je ziel?

Het is nodig jezelf dat steeds weer voor te houden: de eeuwigheid is oneindig veel langer dan het leven op aarde en dan ook oneindig veel belangrijker! Hebben we door het geloof in de Heere Jezus volle zekerheid dat we straks in de hemel zullen zijn? Dat staat onvoorwaardelijk op nummer één. Leven we daar dan ook naar? Volgen en eren we onze Meester?

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage