Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Dinsdag 12 oktober

Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult (…) Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?
Mattheüs 6 vers 25 en 27

Wie kent ze niet, de zorgen van het leven? Soms lijken het wel donkere wolken die de zon verduisteren. Ze kunnen van slaap beroven. Ze kunnen uitputten en ziek maken. Het heeft echter geen zin zich zorgen te maken, want het haalt niets uit. Dat weten we natuurlijk wel, maar toch kunnen de zorgen soms onafgebroken in je hoofd ronddraaien, terwijl we ze in het gebed aan onze Vader mogen toevertrouwen.

Menigeen heeft de fout gemaakt om zichzelf en zijn zorgen toe te vertrouwen aan mensen. Dat is het verkeerde adres.

Het kan soms zeker opluchten om bij een echte vriend je hart uit te storten, maar we zullen onze hulp van de Heere God moeten verwachten. Alles mogen we Hem zeggen. Hij spreekt daar niet met anderen over die er niets mee te maken hebben. Hij begrijpt ons volkomen. Hij zal ons helpen op de manier die Híj het beste voor ons acht en die daarom ook gegarandeerd de beste ís.

 

Het dagboek bestellen?