Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 11 augustus

Van de man van bloed en bedrog heeft de HEERE een afschuw.
Psalm 5 vers 7

Rajan Mahbubani woont in India. Hij had zich twee jaar geleden verkleed als een piloot van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Zo wilde hij in New Delhi op een vliegtuig stappen van AirAsia India. Het ging om een vlucht naar Kolkata. Een beveiliger trapte niet in zijn bedrog. De man verklaarde achteraf dat hij al wel vijftien keer gratis heen en weer had gevlogen.

Nooit zal het iemand lukken door bedrog de hemel binnen te komen. Voor God is niets te verbergen. Het is ook niet nodig om het te proberen. Ieder wordt door Hem immers hartelijk uitgenodigd om in de hemel te komen! Het is daarvoor alleen juist nodig om eerlijk te zijn.

God heeft een afschuw van alle mensen die – altijd tevergeefs! – proberen Hem te bedriegen. Maar wie zich eerlijk aan Hem overgeeft, wie z’n schuld open en bloot voor Hem neerlegt en om genade smeekt, die heeft Hij lief. Zulke mensen neemt Hij aan als Zijn eigen kinderen. En omdat ze Zijn kinderen zijn, zullen ze ook tot in eeuwigheid in Zijn hemel mogen wonen, als kinderen bij hun liefdevolle Vader.