Het Rechte Spoor – 2021 | Vrijdag 6 augustus

Israël zag de Egyptenaren dood aan de oever van de zee liggen.
Exodus 14 vers 30

De Niagara-watervallen bij de grens tussen Canada en de Verenigde Staten van Amerika zijn wereldberoemd. Op 6 augustus 1918 voer een sleepboot op de rivier, 1600 meter stroomopwaarts van de plek waar het water met donderend geweld naar beneden stort. Hij had het vrachtschip de Iron Scow op sleep. De kabel raakte los en de boot dreef op de watervallen af. De twee opvarenden zetten snel de kleppen onder het laadruim open. Het schip liep vol. De snelheid nam af. Op 600 meter van hun zekere dood liep het schip aan de grond. Door middel van een reddingslijn kwamen de twee veilig aan de oever.

De Egyptenaren bereikten ook de oever, alleen waren zij dood. Alle mensen komen aan in het hiernamaals. Niemand blijft voor altijd op deze aarde. De grote vraag is: Hoe komen we daar aan?

Als mensen die dood zijn in hun zonden? Dan worden we geworpen in de poel van vuur; dat is de tweede dood. Of komen we daar aan als wedergeboren mensen? Als mensen die een nieuw leven hebben ontvangen door het geloof in Christus? Dan mogen we de hemel binnengaan en zijn we eeuwig gelukkig!