Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Vrijdag 30 april

Worden niet twee musjes voor een penninkje verkocht? En niet een van die zal op de aarde vallen buiten uw Vader om. En ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dus niet bevreesd, u gaat veel musjes te boven.
Mattheüs 10 vers 29 tot en met 31

God bekommert Zich om alles wat ons aangaat. Hij telt zelfs onze haren. Niets gebeurt toevallig. Niets ontgaat Zijn blik. Niets glipt Hem uit de vingers.

Als ik aan morgen denk, zie ik misschien raadsels en moeilijkheden. Wat doet het ertoe? Ik heb mijn vertrouwen op God gesteld. Ik weet dat alles wat mij overkomt, door Hem zo is gewild. Hij kan mij uit alle gevaren bevrijden die me bedreigen. De doolhof waarin ik mij soms bevind, zal me op een dag volkomen duidelijk worden, door Zijn genade.

De ene keer laat Hij ons een verborgen weg gaan, de andere keer een pijnlijke of eenzame weg, maar altijd leidt Hij ons met wijsheid en medegevoel. We zouden die wegen zelf waarschijnlijk nooit hebben uitgezocht, maar omdat Híj ze voor ons heeft uitgekozen, weten we dat het voor ons de juiste zijn.

We mogen ons oog omhoog richten en de vaste hand van de Vader zien Die alles bestuurt.