Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 28 juni

Mijn bron van blijdschap vond Ik bij de mensenkinderen.
Spreuken 8 vers 31

Christmaseiland hoort bij Australië, maar ligt onder het Indonesische eiland Java. Annabel Dorrestein doet er onderzoek naar het gedrag van vleerhonden. Die gaan ’s nachts op zoek naar eten. Dat wilde ze filmen. Ze zette haar camera op een statief op een goede plek, vastgemaakt aan een grote accu. De volgende ochtend was het statief omgevallen, een stekker verbogen en de dure camera spoorloos. De verdenking ging uit naar een kokoskrab. Dat is een beschermde kreeftachtige. De beesten worden tot wel een meter groot. Wat ze in hun scharen krijgen, wordt fijngeknepen.

Als iemand in de klauwen van de duivel komt, is medelijden op z’n plaats. Hij verheugt zich over het ongeluk van de mens. Dat is werkelijk satanisch!

God is zó geheel anders. Voor Hem is het geluk van de mensen juist een bron van blijdschap. Hij verheugt Zich oprecht over elk mens die zich tot Hem bekeert. Dan heeft Hij er weer een kind bij!

Het geluk van ouders waar een kleintje wordt geboren, valt in het niet bij de vreugde van God over elke zondaar die wedergeboren wordt in Zijn familie. Hoe heerlijk is het zo’n God als Vader te hebben!