Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 26 juli

Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamel schatten voor u in de hemel.
Mattheüs 6 vers 19 en 20

Osvaldo Avalle was een automonteur uit Turijn. In 1984 kocht hij een Giulietta SZ, volgens kenners één van de mooiste Alfa Romeo’s ooit. De zeldzame wagen was in 1962 gebouwd. Toen rond 1994 de verzekering werd stopgezet, verdween hij met 94.000 kilometer op de teller bij Avalle in de kelder. Omdat de lift kapot ging, kon hij er niet meer uit. Pas nadat de monteur twee jaar geleden overleed, werd de wagen ontdekt. Op een veiling bracht hij 567.000 euro op. – De man had een schat op aarde. De wagen was niet verroest en ook niet gestolen, maar toen Avalle was gestorven, had hij er toch niets meer aan.

Het valt te hopen dat hij ook schatten in de hemel had. Als God ons de zonden vergeeft en ons met Zichzelf verzoent, als we voor Hem op onze knieën gaan, bezitten we hemelse schatten. Die raken we nooit kwijt.

Daarvoor is de Heere Jezus aan het kruis gestorven. Wie Hem in het geloof aanneemt, is voor eeuwig Gods kind en onnoemelijk rijk in Hem!