Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 26 april

Hoeveel keer zal mijn broeder tegen mij zondigen en ik hem vergeven? Tot zevenmaal toe? Jezus zei tegen hem: Ik zeg u: niet tot zevenmaal, maar tot zeventig maal zevenmaal.
Mattheüs 18 vers 21 en 22

Vandaag twee jaar geleden hielden Helderse agenten een 56-jarige man aan. Het was een bumperklever. Hij seinde met zijn lichten om de auto’s voor hem aan de kant te dwingen. Richting aangeven, daar deed hij niet aan. Ook sneed hij bij het inhalen anderen af.

Zijn verklaring was verbazend. Hij moest wel flink doorrijden, anders zou hij te laat komen. Hij moest naar de laatste dag van zijn EMG-cursus. Die was hem eerder opgelegd om asociaal rijgedrag af te leren! Hij had toen met 108 kilometer per uur door een woonwijk gereden en was daarna betrapt op rijden, terwijl zijn rijbewijs was ingenomen. – Hij kreeg nu weer verschillende bekeuringen. Ook moest hij de cursus overdoen, omdat hij duidelijk niets had geleerd.

Een hardleers geval. Dat is nu de mens! Niet iedereen maakt het in het verkeer zo bont, maar hoe vaak hebben we al niet tegen God gezondigd? We kunnen wel ontzettend dankbaar zijn dat God en de Heere Jezus zó vergevingsgezind zijn!