Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 25 januari

Heren, wat moet ik doen om zalig te worden?
Handelingen 16 vers 30

Tijuana en San Diego zijn twee havensteden aan de Grote Oceaan, aan de westelijke kust van Amerika. Ze liggen vlak bij elkaar. De grens tussen Mexico en de Verenigde Staten scheidt ze van elkaar. Eind januari vorig jaar ontdekten Amerikaanse grensbewakers er een smokkeltunnel van 1300 meter lengte. De tunnel was 1,70 meter hoog en 60 centimeter breed. Hij lag op 21 meter diepte en was uitgerust met een lift, rails en systemen om zuurstof toe te voeren en water af te voeren. Ze hadden heel wat moeite gedaan om de Verenigde Staten binnen te komen.

Wat voor moeite moeten we doen om straks de hemel binnen te komen? Wat moeten we doen om van het eeuwige oordeel gered, om zalig te worden? Dát was de vraag van de cipier van de gevangenis in Filippi. Hij kreeg daarop een duidelijk antwoord:

“Geloof in de Heere Jezus Christus en u zult zalig worden” (vers 31).

Dat geldt vandaag nog net zo. Er is maar één weg om in de hemel te komen: door het geloof in Christus. Dat gebeurt niet via smokkel, niet stiekem, maar juist door onze zonden open en eerlijk voor God te belijden.

 

Het dagboek bestellen?